БПС с нов Управителен съвет след Общо събрание в края на септември

БПС с нов Управителен съвет след Общо събрание в края на септември
Нов Управителен съвет има Българския планинарски съюз (БПС) след редовно свикано Общо събрание на членовете на организацията, имащи право на глас. Също така, гласувани бяха промени в Устава, според една от които управлението на планинарското обединение се състои вече от пет, вместо от седем души. Бяха гласувани и промени в състава, като за председател отново бе избран Петър Стоянов.

На срещата се обсъдиха редица въпроси в рамките на дневния ред, сред които текущите проекти на съюза в сътрудничество с партньори от сектор горско стопанство, общини, национални и природни паркове. Заложени бяха нови възможности за партньорства и привличане на организации и съмишленици към идеите и целите на БПС.

Особено внимание в дискусиите бе обърнато на проекто-наредбата за единна и синхронизирана туристическа и вело- маркировка в страната, която вече е разработена от ангажираните с проблематиката национални организации. В момента документът е в процес на дообсъждане на детайли, последващи съгласувания и административни процедури, след което въвеждането й ще бъде възможно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *