Общо събрание на БПС

Общо събрание на БПС
На 19.05.2019 г. в гр. Пловдив се проведе Общо събрание на Сдружение Български планинарски съюз. Беше приет отчета на УС и Бюджета за 2019 г. След подаден отвод, мандата на доскорошния член на УС Ивайло Мирчев беше прекратен. За нов член на УС бе избрана Ивета Малинова. Честито! На този етап бе взето решение да не се правят промени в Устава на Сдружението.

След края на събранието УС проведе свое заседание, на което бе приет Правилник за дейността на Сдружението. Ето няколко от основните акценти в него:

1. Крайният срок за превеждане на годишен членски внос за 2019 и встъпителна вноска (все още има и такива, които не са превели встъпителна вноска) е 31 май 2019. След тази дата всеки, който не е превел своите вноски ще бъде отписан от регистрите на членовете на БПС.

2. Прието бе встъпителната вноска на юридическите лица да се връща в размер на 100% като финансиране за извършена дейност, свързана с целите на Устава на БПС.

3. В края на всяка година част от бюджетния остатък да се използва за целево финансиране на дейности на членовете през следващата календарна година на конкурсен принцип, регламентиран от УС на сдружението.

4. И най-важното! Сдружението цели да изпълни законовите условия за национална спортно-туристическа организация, състояща се от юридически лица с нестопанска цел, с дейност, свързана с планински туризъм, алпинизъм, спелеология, off-road и моторни спортове, парапланеризъм, ориентиране, преходи, спасяване и други. В тази връзка започват преговори с няколко Сдружения, които да станат членове на Съюза. Тенденцията е физическите лица, които сега са членове на Съюза да се присъединят към съществуващите членове на Съюза или да създадат нови Дружества по места. За целта на по-късен етап през годината ще бъде свикано Извънредно ОС, на което ще се приемат промени в Устава.

Има и още идеи, има и няколко много добри новини. Очаквайте подробности тези дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *