Обучение по рязане на паднали и опасно надвиснали дървета

Обучение по рязане на паднали и опасно надвиснали дървета
Днес в шеги и закачки неусетно възстановихме една пътека в най – стария парк на Балканите. С точните хора и правилните машини работата е удоволствие, днес ни помогнаха Аварийно Спасяване Пловдив, ТД Планинари машини. Аварийно спасяване Пловдив Hughy Mordacai проведе обучение за безопасно боравене със верижен трион или „Как на края на деня всички да имаме по два крака и по две ръце“.

Почистването беше съгласувано със :
Природен Парк Витоша ДПП Витоша
ДГС София
РДГ София
РИОСВ София

Следете нашите прояви, скоро ще имате възможност да присъствате на следващата акция по прочистване на пешеходен туристически маршрут от паднали и опасно надвиснали дървета.

Пътеката от манастир 7-те престола (жълта маркировка) към билото (червена маркировка) от няколко години е непроходима. Български планинарски съюз има нужда от помощ при разчистването. Всеки който има верижен трион и може грамотно да борави с него е добре дошъл да се включи в помощ на организатора. Подробности ще дадем като наближи момента, планираме акцията за периода 29.04.2023-01.05.2023, три дни от Петък до Понеделник (почивен ден) ден на труда, надали има по добър начин да го отбележим.

Ще има нужда и от няколко чифта здрави ръце (и кръст) за отместване на отрязаното, но ще помолим само хора които са били на такъв тип сеч да дойдат, там не е „Якото място“ за разходка и селфи, има не малък риск както за резачите така и за помощниците. Падналите дървета са под голямо напрежение и при отрязване е трудно да се предположи в коя посока ще се изметнат.

Отново ще имаме удоволствието да свършим нещо добро в компанията на Аварийно Спасяване Пловдив, те ще направят подробен инструктаж за боравене с верижен трион, и как да се върнем цели вкъщи. Абсолютно се забранява употребата на алкохол по време на акцията и денят преди нея. При неспазване на мерките за безопасност ще ви помолим да напуснете мероприятието.

One thought on “Обучение по рязане на паднали и опасно надвиснали дървета”

  1. Петър Стоянов каза:

    Пътеката от манастир 7-те престола(жълта маркировка) към билото (червена маркировка) от няколко години е непроходима.Български планинарски съюз има нужда от помощ при разчистването. Всеки който има верижен трион и може грамотно да борави с него е добре дошъл да се включи в помощ на организатора. Подробности ще дадем като наближи момента, планираме акцията за периода 29.04.2023-01.05.2023,три дни от Петък до Понеделник (почивен ден) ден на труда, надали има по добър начин да го отбележим.Ще има нужда и от няколко чифта здрави ръце (и кръст) за отместване на отрязаното, но ще помоля само хора които са били на такъв тип сеч да дойдат, там не е „Якото място“ за разходка и селфи, има не малък риск както за резачите така и за помощниците. Падналите дървета са под голямо напрежение и при отрязване е трудно да се предположи в коя посока ще се изметнат.
    Отново ще имаме удоволствието да свършим нещо добро в компанията на Аварийно Спасяване Пловдив, те ще направят подробен инструктаж за боравене с верижен трион, и как да се върнем цели вкъщи.
    Абсолютно се забранява употребата на алкохол по време на акцията и денят преди нея. При неспазване на мерките за безопасност ще ви помоля да напуснете мероприятието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *