подпомагане на проекти на членове на БПС или на кандидатчленове

Всякакви дейности свързани с ремонти и изграждане
Петър Стоянов
Мнения: 31
Регистриран: нед 26 авг 2018, 02:54

подпомагане на проекти на членове на БПС или на кандидатчленове

Мнение от Петър Стоянов » ср 29 май 2019, 23:11

В последно време си говорим да подкрепяме финансово ( според колкото има в касата ) различни инициативи .Аз смятам че е редно да се дават средства само за най-добрия проект за една календарна година на един член ( ТД или друго НПО ) на съюза . Също така можем да даваме средства на едно дружество извън съюза ( симпатизант или потенциален член ). На въпроса каква да е сумата няма точен отговор и не мисля че е редно да се определя предварително а да се прецени според наличността в сметката ни .Пример , заслона в Родопите , там има нужда от пари но и от доброволци , на едни можем да помогнем с хора на други с пари .

Елена Петрова
Мнения: 6
Регистриран: вт 11 дек 2018, 08:57

Re: подпомагане на проекти на членове на БПС или на кандидатчленове

Мнение от Елена Петрова » нед 02 юни 2019, 10:46

Не е толкова важно дали ще един или няколко проекта.Важни са разбира се средствата, възможността и начините на финансиране.Но според мен по-важно е да има унифициран механизъм, вътрешни правила или някакъв друг написан и разписан документ с ясно определени критерии за избор, комисия, която ще избере и разпредели и средства, които се отпускат годишно например от...до...Защото какво означава най-важен?За всеки член - ТД, неговото ще е най-важно, и за всеки човек по принцип може да е важно нещо различно.Идеята ми е , че трябва колкото може по-обективно да се оценява това на кого, какво и колко, за да няма сърдити и такива дето ще си помислят "На ТД "Х" дадоха, защото...., пък на нас не, защото "....", ние нищо не печелим , защо да плащаме членски внос.?Така за всеки, настоящ и бъдещ член ще е максимално ясно на какви условия трябва да отговори, за да получи помощ и какви усилия трябва да положи.

Димо Колев
Мнения: 65
Регистриран: нед 26 авг 2018, 02:50

Re: подпомагане на проекти на членове на БПС или на кандидатчленове

Мнение от Димо Колев » нед 02 юни 2019, 21:20

Давай. На теб ти се отдава. Напиши кой, какво, как :)

Мария Лазарова
Мнения: 4
Регистриран: нед 26 авг 2018, 03:01

Re: подпомагане на проекти на членове на БПС или на кандидатчленове

Мнение от Мария Лазарова » вт 04 юни 2019, 19:04

Според мене е по-важно първо да се понаместят и наредят нещата в организацията, после да се предприеме такава стъпка. Възможност за финансиране би могла да бъде използвана не особено етично като стимул за присъединяване или гравитиране на не дотам хора/организации с чисти намерения.

Отговори