Рискуваме ли живота на спасителите от ПСС?

Планинска спасителна служба
Потребителски аватар
Радослав Зарков
Мнения: 94
Регистриран: нед 26 авг 2018, 02:55
Контакти:

Рискуваме ли живота на спасителите от ПСС?

Мнение от Радослав Зарков » съб 15 дек 2018, 10:36

Само за няколко дни станахме свидетели на два такива случая (поне според мен, разбира се).

Млад лекар намери смърта си на път за Амбарица, тръгвайки от хижа Добрила в 16 ч., при лоши метеорологични условия. 30 спасители започват акция по издирването му. За съжаление не успяват да стигнат на време.

Снощи пък спасители са прибрали момче, което с благотворителна цел се опита да премине през северното било на Пирин с два ножа и запалка, без подходяща екипировка.

Не рискуваме ли излишно живота и здравето на спасителите с преходи, които изначално са обречени на неуспех? Не знам, може да не съм прав, но не съм и професор.

Потребителски аватар
Антон Тодоров
Мнения: 41
Регистриран: нед 26 авг 2018, 02:54

Re: Рискуваме ли живота на спасителите от ПСС?

Мнение от Антон Тодоров » съб 15 дек 2018, 20:34

Миналата година, един човек нали така 3 дена пи бренди и яде ядки, а го търси цяла България .... Кой плаща тези неща ? Ами триде уж загубени деца предеи 2-3 години ? Хиликоптери, не знам си какво .... и кои плати - държавата, демек ние. Това ако стане в чужбина и нямаш застраховка, цената е колкото един апартамент .... Тук докато ПСС не се отдели от БЧК и не стане сериозна структура, нито хеликоптери ще имаме, нито регламентирано заплащане или санкциониране при акции. Подобни ситуации са подигравка с хората, които доброволно отделят от времето си и рискуват живота си, защото някой друг си прави експерименти.
За всичко що е в тебе
Божествено и тайно
Невидимо, велико
И безкрайно….
Поклон!

Отговори